Motoractie

Motorrijden, een heerlijk avontuur

Dat is het ook voor Jasper en zijn team. De motor die ze 3 jaar geleden hebben gekregen heeft al heel wat kilometers gemaakt. 450 eieren vervoeren naar de markt? Met 4 personen naar de stad? Balen voer ophalen? Deze motor trekt het allemaal. Maar inmiddels zijn de activiteiten uitgebreid en is er een extra motor nodig zodat er niet mee uren gewacht hoeft te worden totdat de motor weer terug is voor een volgende rit en het werk door kan gaan.

Een extra motor is hard nodig

De wegen zijn onverhard en slecht. Veel plekken zijn met een auto niet bereikbaar. Daarom is een motor het ideale vervoersmiddel in Noord Oeganda. Dagelijks 3 kilometer verderop water halen voor de kippen, geiten, varkens en kalkoenen, mensen vervoeren naar het ziekenhuis, ritjes naar de stad om eieren te verkopen, wekelijks de bush in om bij de 10 spaargroepen langs te gaan om hen te ondersteunen. Zo maar een kleine greep uit de vele ritten waar de motor voor wordt ingezet. Daarom hopen we nog een extra motor aan te kunnen schaffen. Ook dit motorproject is een van de concrete acties die we hebben opgezet om de mensen in Oeganda te helpen uit de cirkel van armoede te komen. Een extra motor gaat hen verder helpen.

Doe mee!

Samen kunnen we verschil maken! Met een eenmalige donatie draag je bij aan de aankoop van een nieuwe motor. En alle kleine beetjes helpen. Scan de QR code of klik hier onder om te doneren