Trainingscentrum

De kippen houden toezicht bij de naailes...

Overdekt trainingscentrum

“Waarom is er een overdekt trainingscentrum nodig?’’ vroeg ik laatst aan Susan, een van de teamleden van de Meneer Kip Foundation.

Susan antwoordde:
“We hebben een overdekte plek nodig om geen last te hebben van zon en regen. De zon schijnt hier bijna altijd. In de zon is het overdag vaak meer dan 30 graden, dat is niet te doen om in te werken. Veel vrouwen nemen ook hun kinderen mee, voor hen is lang in de zon zitten ook gevaarlijk. We willen een overdekte plek voor veel mensen en veel verschillende activiteiten, zoals naaien, het vlechten van manden en matten. We zijn van plan om van het naaiproject een groot project te maken waarbij we veel leerlingen op een goede plek willen ontvangen. Op dit moment is de naailes in de voorraadkamer van de boerderij. Er is een open verbinding met de verblijven van de kippen. Het is er stoffig en het ruikt ook naar de kippenmest. Dat is niet een gezonde werkomgeving maar we hebben nu geen andere optie. We willen graag op een gezonde plek les kunnen geven want we hebben grote plannen. We willen vrouwen gedurende een half jaar les geven en dan de training ook afsluiten met een certificaat zodat ze kunnen laten zien dat ze goed opgeleid zijn. Dit gaat hen helpen wanneer ze daarna aan het werk willen gaan.
Een overdekte plek zou ook helpen om mensen te ontvangen die geïnteresseerd zijn in onze activiteiten en werkwijze. Het zal onze organisatie ook aantrekkelijk maken en mensen zullen zich veilig voelen om te komen trainen.”

Draag je een steentje bij?

De kosten van een overdekt trainingscentrum, die bescherming geeft tegen zon en regen, waar plek is voor 30 mensen en waar ook een  afsluitbare ruimte is om materialen zoals naaimachines op te bergen, zal ongeveer €4500,- gaan kosten.
Wil jij ons helpen om dit bedrag bij elkaar te krijgen?

Doe mee!

Samen kunnen we verschil maken! Met een eenmalige donatie draag je bij aan dit waardevolle project. En alle kleine beetjes helpen. Scan de QR code of klik hieronder om te doneren